Telepátia!

…..avagy újságok birodalma, vagy könyvek kavalkádja

Mindegy honnan nézem, csak kapkodom a fejem a látványtól. Hihetetlen – kéri hirtelen egy vevő. Szerintem is - mondom magamban. Azta!!!!  Kapcsolódtunk a tér idő megfoghatatlan pörgésében a fiatal sráccal, aki bejött vásárolni. Hallotta a gondolatomat. Épp beleéltem magam a szituba, mikor Margit előlépett a Hihetetlen című újsággal, és átnyújtotta a srácnak, akiről azt hittem, hogy receptoraink egy ritmuson lüktetnek.

Pici helyen százával sorakoznak a szebbnél szebb könyvek, érdekesebbnél érdekesebb újságok. Igazi kis kincsesbánya, ahol az embernek kedve támad akár egy-két órát eltölteni, lapozgatni, és csak aztán választani.

Nem is gondoltam volna, hogy kedves szomszédomnak ekkora a kínálata. Amikor be-beszaladtam, soha nem néztem igazán körül, mert tudtam mi kell, és vittem. Pedig kedves olvasóim néha bizony kell az a 15-20 perc, ami megéri a böngészést.

Én is rendeltem már neten könyveket, amikor céltudatosan kerestem, vagy ritkaságra vadásztam. Hát mit mondjak? Jó-jó, mégsem ugyanaz. Haladni kell a korral, online már mindent meg lehet venni, bevásárlókocsinkat megtömhetjük az otthoni karosszékből is. DE!!!

De nincs meg az élmény! Az új könyvek illata, az, hogy belelapozok, érzem a borítót, látom a betűtípust, betűméretet, vannak-e képek, stb. Margitnál belekukkanthatunk minden könyvbe, újságba. Ő nagyon pontosan tudja, hogy mit-hol talál, ha kér valamit az ember, és villámgyorsan kiszolgál.

Tudtátok, hogy Margit bármely forgalomban lévő, beszerezhető könyvet 1-2 nap alatt meg tud hozatni? Kérdezzétek bátran! Megtaláljátok Kapuvár szívében.

Most mégis arra bíztatlak titeket, hogyha betértek hozzá, ne kérjétek azonnal, ami kell, hanem kicsit mélázzatok el a kínálaton. Lapozzatok, tapintsátok meg a könyveket. Biztos talál mindenki kedvére valót, mert az napi/heti/havi lapok mellett igazi értékeket is hazavihetünk. Van egy polc, ahol csak kiemelt akciózott könyvek vannak. Sütés-főzés, ismeretterjesztés, történelem, mondóka, kifestő stb.

Margitnál fel lehet tölteni a „kártyás villanyáramot” , és a „normál” villanyszámla is befizethető. A telefonokat, és lehet postai borítékot is vásárolni, ami fel van bélyegezve.

Most, hogy írom ezeket a sorokat, azon gondolkodom, hogy voltam-e valaha olyan üzletben, ahol ilyen sokrétű újság, és könyv áru van, mellette szolgáltatásokkal.

Szeretném kiemelni a gyermekeknek való könyveket. Minden korosztálynak lehet választani. Most jön az iskolakezdés. Készségfejlesztőkkel teli a polc. Iskolai gyakorlókat és tankönyveket is találhatunk. Kicsiknek képes könyvek szakmák, állatok, mesék témakörben, és kirakósok, kártyák. Nem tudom tovább sorolni, nézzétek meg a képeket.

Aztán menjetek „szimatolni” lapozgatni. Még a kötelező olvasmányokkal sem késtetek el.

Ti mit olvastatok utoljára? Mi a kedvencetek? Milyen könyvre fáj régóta a fogatok? Írjátok meg! Osszátok meg! Hátha olyan is olvassa, aki Téged akar megajándékozni.

Kapcsolódó cikkek