Született feleség vagyok!

Több, mint 3 év alatt végignéztem apránként az amerikai sorozatot. Ki merem jelenteni, hogy a népszerű film bájos feleségeivel képes vagyok azonosulni.

Bree Hodge. (volt Van de Kamp) A tisztaságmániás, pedantériás, már-már betegesen tökéletességre törekvő. Hát izé…… erről a családom tudna többet mesélni. Elég annyit elárulnom, hogy kisfiam a kihúzva maradt fiókokat betolja, autóit sorba rendezi, és bárhol, bárkinek a szemére veti, hogy kupi van, vagy mászik egy pók. Pedig szerencsére Ő „csak egy finomított kiadás belőlem”. Jaj azt azért megjegyzem, hogy „alkesz” nem vagyok.

 

Lynette Scavo. Anyatigris, nem rejti véka alá, ha dühös. Szeretteiért ölre megy, és emellett karrierjével is képes foglalkozni. Én csak szeretnék a gyerekek mellett karrierrel is foglalkozni, de örülök annak is, ha a háztartást tudom menedzselni. Mondjuk meglehetősen epés tudok lenni, akik ismernek, tudják… A minap a zöldségesnél, finoman elém tolakodott egy manus. Jó, gondoltam, 2 perc, mindegy. Negyed óra múlva Spar, sorban állás a pénztárnál. A kosaramba egy db képeslap. beállok, utolsónak, araszolunk. Jön a manus. Ugyanaz. Hát nem megkérdi, hogy beállhat-e elém az egy szem kenyerével!?! No, hát nem szoktam a paraszt szót használni, mert sértő a valós gazdálkodókra nézve. Így kissé hangosan tudtára adtam, hogy az én kosaramban meg egy szem képeslap van, én nyertem a sorszámot…

 

Gabrielle Solis Őt bírom a legjobban talán. Olyan kis cuki, ahogy nyomul, mindent alárendelve a remélt jólétért. Számomra szerethető figura. A kedvenc jelenetem az volt tőle, amikor anyagi gondok miatt kikapcsolták náluk a szolgáltatásokat. Aranyom lopott egy klotyót egy építkezésről. Imádtam, ahogy tolta a mobil vécét az utcán. A Gabriel aztán minden szenvedést követően, amit a jobb körülményekért él meg, rájön, hogy nem is fontos a „lé”. Elég, ha szerettei körülveszik. A sorozatban nő fel anyává, és neveli két lányát. Nem is tudom, milyen párhuzamot írjak most hirtelen a saját életemből. Talán a luxus utáni vágyamat megemlíthetem. Ebbe a kategóriába sorolom a welness hétvégéket, a márkás ruhákat, és a mellékhelyiséget is. Hát igen! Egyedül akarok bemenniiiiiiiiiii!

 

Susan Mayer, a mókás, vicces jelenetek sorában szerepel. Arra is képes volt, hogy pucéran kizárja magát a házból. Ezt a hibát én (még) nem követtem el, de ígérem, hogy beszámolok róla, ha véletlenül megtörténik. Ám velem is előfordult néhány ciki eset.

Viszonylag nagy bevásárlás után a spar parkolóban leszakadt a szatyrom, úgy, mit Kevinnek a reszkessetek betörőben. Peches ember, vagy, aki Susanra hasonlít, ne menjen a jégre! Nekem az sem kellett csak az építőmunkások a ház tetején a Vargyas utcában. Pedig még csak nem is fütyültek utánam, mégis olya rosszul léptem, miközben bámultam felfelé, hogy elterültem mint a Nagyalföld.

 

(szerző. Miklós Tímea fotó pixabay)

Kapcsolódó cikkek