Szívhez szól (Valentin nap esküvő szezon)

Csak álltam ott a kisfiammal a polgári szertartáson, szemeim megteltek könnyel, és eszembe jutott, hogy mi is megesküdtünk egymásnak egy életre. Úgy álltunk ott a hivatalban 7 éve, mint akik aznap a legáldottabbak a világon. És azok is voltunk…

Csak hallgattam Móni énekét, figyeltem a menyasszony, Kata mellkasát, és azt vettem észre, hogy egy ritmusra kezdtük el venni a levegőt.

Minden esküvő szép, és minden szezonban akad egy, amiről azt mondjuk, gyönyörű volt. Olyan ünnep, aminek mi is részesei vagyunk, és valahogy átjön a jelenlévők szeretete.

Móni olyan természetességgel énekelt, olyan szeretettel nézett az párra, mint kevesen az előadóművészek között. Nem volt mesterkélt, nem volt hivalkodó. Egyszerűen jelen volt, és akkor, abban a percben minden rokon, barát kizárólag valami szépre gondolhatott. Arra, hogy ez a pár, az itt és most köttetett frigyben örökre megmaradjon.

A dal szívhez szólt. Éltette a szerelmet, az összetartozást, az új, közös élet kezdetét, amiben az egymás iránti tisztelet, megbecsülés lesz az alap, és az az útravaló, melyet szüleinktől kaptunk.

Móni, azóta Petivel énekel. Most kezdődik a 2017-es esküvők előkészülete. Tapasztalatból mondom, hogy a legjobbak naptára, már február végére megtelik. Ne habozzatok hívni őket, ha a polgári szertartást meghittebbé tennétek! Számaikba belehallgathattok - Móni & Peti- Facebook oldalukon, és a kapcsolatot is felvehetitek velük.

Amikor mindezt felidézem, emlékszem arra is, ahogy a férjem rám nézett. Köztünk pici utódunk, mögöttünk néhány közös év. Csak néztünk egymás szemébe, nem szólva semmit. De abban a pillantásban benne volt a közös múltunk, és a vágyott, közös jövőnk is.

Kívánom minden idén házasulandónak, hogy felejthetetlen legyen a nagy nap, s egyben  kívánok kellemes készülődést a jegyespároknak.

 

Kapcsolódó cikkek