Óriási "defekt" a gyorsulásin

Nos nem gondoltam, hogy egy negatív cikkel térek vissza hosszas „pihenő után”. A Trendtérkép mottója ugyanis, hogy ajánlani csak jót érdemes, így most ez az összefoglaló mindenképp kakukktojás lesz a már meglévő, és a jövőben készülő cikkek között.

Az élet azonban úgy hozta, hogy beszámolhatok egy eseményről, pontosabban nem mehetek el mellette szó nélkül. A Fertőszentmiklóson, Meidl Airport reptéren megrendezett gyorsulási versenyről, amit 2018. május 20-án bonyolítottak le.

Délután érkeztünk a 4,5 és a 2 éves fiaimmal, aki szívesen játszanak autóval, „kopratnak”, ütköznek, mentik az utasukat, ugratnak a szőnyegen, vagy a csúszdán, homokban.

3600 Ft-ot fizettünk, mely a két felnőtt jegy ára volt. A kedves hölgy a bejáratnál, nagyon megnyerő, barátságos modorban információkkal látott el minket, és adott egy „dísz” szalagot kisfiam csuklójára. Igazán kedves volt!

Nagyjából ez volt az egyetlen pozitívum az egész gyorsulási versenyen.

Voltunk már itt, jól is éreztük magunkat, ám most elvette a kedvünket az a pár óra, amit ott töltöttünk. Az esemény hirdetésében szerepel két „speaker”, mint csalogató, azt írják róluk, hogy a legjobbak.

No kérem szépen! Ennyi mocskot ember szájából nem mostanában hallottam. Kínosan sokat kellett beszélni a technikai hiba miatt, amiért a versenyzők kényszerű várakozással álltak a pálya szélén, és a nézők a kordonok mögött.

Nagyon sok gyermek volt a sajátjaimon kívül, akik cifra káromkodásokat hallgathattak körülbelül háromnegyed órán keresztül. Olyannyira amatőr, és felkészületlen volt(ak) a fickó(k), hogy a legkitartóbb szurkolók, érdeklődők is néha fejcsóválva vették tudomásul, hogy miért adták ki a pénzüket.

A pálya széléről, csak ajánlatot tehetek, hogy ilyen helyzetekre kisebb bemutatókat lehetne szervezni, ami leköti az emberek figyelmét, és a műsor/verseny vezetésére alkalmatlan személyeket nem kényszeríti a szükségesnél több beszédre…

A döntőhöz való regisztrációt helyben, aláírással kellett ellen jegyezni. Erről a tényről képtelenek voltak az osztrák versenyzőket egy mondatban tájékoztatni. Nem vettek annyi fáradtságot, hogy előre leírják egy darab papírra, ha már nyelve(ke)t nem beszélnek.

Az újra indított versenyt már nem néztük végig. Azt gondolom, hogy a közeljövőben nem is látogatunk ki a Dragrace által szervezett rendezvényre. Bízom benne, hogy az alpári stílust le tudják vetkőzni, mert jó kis családi program lehetne.

szerző: Miklós Tímea fotó: pixabay

Kapcsolódó cikkek