Menta. Frissítő, üde, könnyed

Hogy mi is ez? Egy újonnan nyílt körömszalon.

Az esküvőmön volt rajtam műköröm, azóta sem. Az igazat megvallva nehezemre esik egy helyben ülni, úgyhogy nem vagyok jó alany e tekintetben.

Ez a cikk úgy született, hogy beszélgettünk. Végül is érdekelt a téma, hogy mi is van a mögött, hogy műköröm.

Adott a múltban egy kislány, aki nagymamája barátnőjétől kapott egy körömlakkot. A körmöcskék festéséből kellemes időtöltés lett, így Dia nővére, és anyukájának készletei néha érthetetlen módom megcsappantak.

Van műköröm mögött a szépülni vágyó nő, aki munkájából adódóan sokat használja a kezét, és a saját körmei nem bírják a strapát. Van az a nő, aki „csupán” az ápoltság miatt hord műkörmöt. És vannak azok a hölgyek, akik rettenetesen utálják, ha egy drogériában vásárolt drága körömlakk két nap után, három leveses tál elmosogatása miatt lepattog, töredezetté válik, és egy az egyben csúnya lesz.

Na, az utóbbiakkal maximálisan tudok azonosulni.

Nem szeretnék divat irányzatokat taglalni, mindenkinek megvan a maga ízlése, engem inkább az alapanyagok, izgattak, technológia, amivel megújulhat a kézfejünk.

A tip ragasztott technika. Saját körömre erősített, gyárilag előállított műanyag műköröm. Ezt aztán zselével, vagy porcelánnal, vagy a kettő kombinációjával vonják be.

Épített köröm: sablonra dolgoznak, amit a köröm alá helyeznek, meghosszabbítva a saját körmöt. Ez egyfajta alátétet képez a rákerülő alapanyagok megszilárdulásáig.

Praktikus azoknak a hölgyeknek, akiknek keze munkájuk során erős igénybevételnek vannak kitéve, hiszen saját körmük törhet, sérülhet. Vagy azoknak, akiknek túl gyenge a körömlemezük, nekik kifejezetten előnyös a műköröm, mert együtt nőhet, nem pattog le, így nemcsak esztétikailag szép ujjvégekkel rendelkeznek, de egyfajta védelmet is kapnak a körömvégek.

A műkörmökön sokkal tartósabbak a körömlakkok is.

Gél lakkozás: A manikűrrel előkészített körmöt alapozó réteggel, utána az általunk választott színnel, végül fedő lakkal festik. Minden réteg száradása UV fény alatt történik. A végeredmény rendkívül szép, homogén felület, mely a házimunkának is ellenáll legalább 3 hétig biztosan, utána úgyis érdemes töltetni, hiszen nő a körmünk.

Gráczia-Jéger Diána kislányból felnőtt nő, édesanya lett. Keresi a kihívásokat, ezért a közeljövőben a Mester vizsgát fogja letenni, szakoktatóként kíván dolgozni, és kacérkodik a Körmös Olimpiával is. Gyermeki énje akkor bújik elő, mikor „meglesi” vendégét az utcán, és elégedetten nyugtázza, hogy a kliens a körmeiben gyönyörködik.

Ha őszinte akarok lenni, elnézve a képeket lehet, hogy időnként mégis csak érdemes lenne egy helyben csücsülni a szép körmökért. A telefonszám a képeken… 

Kapcsolódó cikkek