Zsákbamacska, lutri a neten vásárolni?

A férjemnek van egy rossz szokása. Vagyis egy, amiről így párszemközt is lehet beszélni. Valami oknál fogva nem hozza vissza a kávés poharakat a konyhába. Szinte soha. Ennek következtében a déli feketémet kénytelen voltam több alkalommal méretes bögréből inni.

Na mármost. Én a klasszikus üveg kávéspoharat szeretem, abban tudom a legmegfelelőbb arányokat összeállítani, és amíg alszik a gyerek kényeztetem vele magam kemény 5 percig. Lassan kortyolom, nem tartva attól, hogy a pelenkásom tátott szájjal várja a szájába a koffein adagját. Illetve én keverem meg, tudományosan úgy, hogy a reggel tisztán elővett gatyámon nem esik újabb folt.

Értitek ugye? Mindenkinek megvan a maga kis rituáléja, amihez joggal ragaszkodik. Biztonságot, komfortot jelent, adott napszakban kikapcsol a világ körforgásából.

Szóval kávéspoharat vettem. 2-szer 6 darabot. Örültem, mint majom a farkának. Elégedett voltam. Nem volt drága. Hazaballagtam vele, el sem törött, míg a játszótéren a csúszdára emelgettem a kis Macókomat (a gyermek).

Kibontottam. Meglepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Igen a fotón jól látszik a kakukktojás. Végülis nem csúfolom selejtnek, nem is törött, de hát szívem szottya, olyan kis szerencsétlen nem?

Gondolkodsz, hogy hogy a viharba nem törik össze az üvegáru, míg kiszállítják? Hát, ha már átjött a konténerrel az óceánon, akkor szerinted pont a futárnál fog sérülni? Nem hinném. Ne legyenek illúzióid, szinte minden onnan jön. Oké, ne a velencei tükrödet hozasd el ezzel a módszerrel, de kávéspoharat tutira vehetsz. Ilyened neked mégsem lesz.

Kapcsolódó cikkek