Karácsonyi lista

Kész van már? Itt, november derekán illik elgondolkodni, hogy mi kerüljön a fa alá. Szeretteink névsora adott, és nagyjából tudjuk, hogy milyen összeget kívánunk ráfordítani az ajándékozásra.

Amit ismerőseimtől hallok, amire a barátaim, családom vágyik, olyan sokrétű, hogy nehéz felsorolni.

Abban sokan egyetértünk, hogy az élmény a fontos, a személyesség, az hogy érezzük, ez most tényleg nekünk lett kiválasztva.

Az odafigyelés benne lehet a csomagolópapírban, a kedvenc motívumunkkal. Benne lehet egy illatban, ami szeretünk magunkon viselni, és rajta lehet egy utalványon, amit ilyen formán kötelezően magunkra kell, hogy fordítsunk.

Utóbbit azért kedvelem, mert legtöbbünk önmagától von meg bizonyos dolgokat, azért, hogy másoknak adni tudjunk.

A parfüm mellé kereshetünk egy leírást, mely az összetevők jótékony hatásáról ír, lehet, hogy nem is tudja az illető, hogy különleges illatot visel.

Próbáljuk meg dedikáltatni a könyvet, amit választottunk. Mindjárt személyre szólóbb az ajándék.

Készítsünk különleges csomagolást, nem baj, ha nem tökéletes.

Készítsünk egy olyan felvételt, ami kettőnkről szól. Az ajándékozottról, és magunkról. Lehet az gimis korunk közös zenei kedvenceiből egy válogatás, vagy akár fotóinkból, egy pár perces emlék.

Tegyük bele magunkat az ajándék tasakba. Írjunk képeslapot a díszdoboz mellé. Időseknek egy ima, másoknak egy idézet, ami róluk szól. Írjuk alá úgy, hogy kivágjuk a képünket, és mikulás sapit rajzolunk magunknak.

Nem olyan nagy dolgok ezek igaz?

Jön az Ádvent, a várakozás, készülődés. Számos dologra kell odafigyelnünk. Lehet, hogy korai ez az írásom, mégis úgy gondolom, ha már a fejünkben megvan a „mit, és hogyan”, sokkal könnyebb lehet az év végi hajtás.

Talán gördülékenyebben megy a bevásárlás, szervezkedés, és a jól eső titkolózás.

Azt gondolom, hogy nem minden pénzkérdés, az odafigyelés biztosan nem. A mosoly, az öröm, mások arcán, amit mi adhatunk, az viszont felbecsülhetetlen.

Nézzétek hát el nekem, hogy most már ezzel foglalkozom, csak épp rápillantottam a naptárra, és hogy mennyi teendő van karácsonyig.

Mind élvezni szeretnénk az ünnepeket, talán, ha időben teszünk érte, hátradőlhetünk, és elégedetten ihatjuk a forró csokit, vagy a pezsgőt családunk körében.

(szerző: Miklós Tímea, fotó pixabay)

Kapcsolódó cikkek