Fáj a nyakad? Beállt a hátad?

Nemrég volt alkalmam kipróbálni 3 fajta masszírozó gépet. Két márka terméke, más-más kategóriában.

Leegyszerűsítve abban különböznek, hogy van-e infra lámpájuk, illetve milyenfelület érintkezik a bőrünkkel. A két kisebbet irodai dolgozóknak tudom elképzelni, akik napi 2 alkalommal 5 percig esetleg kényeztetik ezzel magukat. Amikor nagyon kell összpontosítani, a nyak-tarkó-váll területe hajlamos „beállni” , aztán, ha nem törődünk vele, fájdalommá válik, és még migrén is lehet belőle.

A két Medisana igazán kézre állókönnyű darab. Nekem jobban tetszett, aminek a feje kis „hupnikkal” van kiképezve. Ezek a ki aranyos gépek viszonylag hosszú vezetékkel vannak ellátva, kedvenc fotelünkben üldögélve nem kell nyújtózkodni, ha bekapcsoljuk.

A nagyobb, testesebb darabot ajándékba kaptam a tervező kedven filmje valószínűleg az ET volt gyermekkorában. Persze lealázza teljesítményben az első kettőt, de a súly miatt elég kényelmetlen birkózni a készülékkel, holott épp kényeztetésre vágyunk. Viszont annál hatásosabb. Pár perc rezegtetés, és érezzük, hogy jó, nagyon jó! Az Innofit  előnye továbbá, hogy 3 felület közül választhatunk fokozva a kívánt hatást. Varrónők biztosan jó hasznát veszik, ha van ilyen kis gépük.

Ha van vállalkozó kedvű gyermek a közelben, biztos szívesen veszi kézbe a készüléket, és kezelésbe a családtagokat.

Mindenesetre nem helyettesítheti semmi azt, ha értő kezek jól átgyúrják fáradt tagjainkat, és kellemes zene mellett élvezhetjük a klasszikus gyógy masszázs előnyeit. Nekem legalábbis ez a fajta masszázs jön be. Már amikor eljutok oda. Sajnos csak akkor jut eszembe, amikor gond van, pedig a megelőzés a legfontosabb igaz?

Kapcsolódó cikkek