Ezeket nézd meg, ha úszógumit, vízi játékot választasz gyermekednek

Itt a nyár, irány a vízpart. A kisgyermekes családoknál mi sem lehet fontosabb, mint a biztonság.

Amikor medencében, vagy természetes vízben fürdünk, elsődleges cél, hogy olyan eszközöket használjunk, amelyek a gyereket a víz felett tartják abban az esetben is, ha mi nem fogjuk őket.  

Minden esetben a szülő felelőssége gyermeke testi épségének megőrzése, így nem mindegy, milyen úszógumit, vagy karúszót használunk. A termékeken olvassuk el a tájékoztatót vásárlás előtt. Fel van tüntetve, hogy hány kilogrammig, mely életkorig ajánlott az adott biztonsági felszerelés.

Érdemes megnézni, kipróbálni, hogy az úszógumi, karúszó illeszkedik-e gyermekünk testére. Semmiképpen ne legyen laza!!! Általában a boltokban egy-egy darab fel van fújva, bátran tegyük a gyermekre (persze ne vastag ruhában legyen).

Természetes vízpartra érdemes egy vízben is használható szandált/papucsot beszerezni, ami az éles kavicsoktól kagylóktól megvédi gyermekünk lábát, és csúszásmentes a talpa. Utóbbi tulajdonság a medence partján is jól jöhet.

A vízi játékok között népszerűek a vízipisztolyok. Tanítsuk meg gyermekünknek azt az alapvető szabályt, hogy mások szemére nem célzunk.

Végül, ne feledkezzünk meg a nap káros sugaraitól való védekezésről sem, válasszunk magas faktor számú, gyermekek bőrére való leégés elleni terméket!

Mindenkinek kellemes pihenést, jó fürdőzést kívánok!

szerző: Miklós Tímea fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek