Egy hét és kezdődik

 A Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskolában piciny gólyák ismerkednek.

Egy hét és kezdődik

Iskola, mókuskerék, rohanós hétköznapok. Mi még előtte vagyunk, ezért most Titeket kérdezlek, hogy mi a felhozatal?

Talán a középiskolai évek derengenek még előttem, hogy erre az időre már nagyjából bevásároltunk. Felvettük a könyveket, ha került rá, akkor új tolltartót, táskát is vettünk, de sajnos az nem minden évben volt új. Persze akkor (is) nagy jelentőséggel bírt a divatos megjelenés.

Amikor a gyermek amúgy is szorong, izgul, hogy mit hoz az iskola, küzd önmagával, az elvárásokkal, a média által sugallt képpel, amivel talán egy kicsit azonosulni is szeretne, igazán nincs könnyű dolga a szülőknek.

Mit is szeretnénk nyújtani? Amit csak kérnek a csemeték! Egyetértetek? És mit tudunk megadni? Amire telik, ami szerintünk ésszerű, ami nagyon gyakran egy kompromisszum gyermek és szülő között.

                                                                       Szalai Mira felpakolt a sulira :)

Meséljetek! Hogy oldottátok meg a füzet, írószer, torna cucc bevásárlást. Mi okoz(ta) a legnagyobb fejtörést? Tudtatok hatni a gyerekeitekre? Hol vásároltatok?

Ahogy körülnéztem a boltokban, a választék hatalmas. A Disney figuráktól elkezdve, a felkapott mesehősökön keresztül, a nagy sport márkák nevéig mindent megtalál az ember. Durván úgy saccolom, hogy néhány új ruhadarabbal együtt a szeptemberi beruházás minimális költsége 50-60 ezer forint körül lehet, attól függően természetesen, hogy hány gyermek van, és ők milyen korosztályhoz taroznak. Kezdik-e az iskolát, vagy éppen ezen a nyáron nőttek-e 5-6 centimétert.

Ami nekem személy szerint tetszik az az, hogy a számtalan iskolai kiegészítő kicsit tükrözheti a gyermek egyéniségét, és/vagy érdeklődési körét. Persze körülbelül decemberre már minden veszít a fényéből, és nem lesz könnyebb a lecke attól, ha Pókember, vagy Hello Kitty van a füzetek borítóján, mégis, lehet, hogy megkönnyíti a kezdést, ha a diákok, főleg a kisebbek számára.

Az első három kommentben bejövő ezzel a témával kapcsolatos (saját) kép felkerül a TrendTérképre!

Kapcsolódó cikkek