Csak lógtam

Néha érdemes a világot a feje tetejére állítani, és más szemszögből is megvizsgálni a dolgokat. Tudnunk kell felpezsdíteni testünket, agyunkat, és a léleknek is kell a változatosság.

Már olvastam erről a szerkezetről, mert néha komoly derék fájdalommal küzdök, és a speciális torna nem mindig hozza meg gyorsan a kívánt hatást. Olyan szerencsém van, hogy bekerült a családba egy denevérpad.

Nézzetek Ti is utána, nagyon szuper dolog. Az ember a saját súlyánál fogva lóg, fejjel lefelé. Eközben a csigolyák szép lassan távolodnak egymástól, enyhítve az előforduló deformitásokat. Ez a fajta nagyon stabil, ebből adódik a hátránya is, mert összecsukott állapotban is viszonylag nagy helyet foglal el.

Javaslom, ha először van vele dolgunk, akkor ne egyedül próbáljuk ki, mert nem biztos, hogy el tudjuk magunkat engedni, vagy kellemetlennek érezzük a lógást, és egyedül nem tudunk visszakapaszkodni. Egyébként én biztonságban éreztem magam, nem éreztem félelmet, inkább olyan volt, mintha a filozófikus énem jött volna elő. A nyakamnak viszont érezhetően jót tett, felpezsdült a keringés a nyaki csigolyák területén.

                                  

Közben módomban állt átgondolni, hogy ez a nem túl komfortos helyzet milyen előnyökkel jár. Lehet, hogy túl sok vér ment a fejembe, és túlmisztifikálom azt a pár percet, de rájöttem, hogy rég volt már az, amikor kicsit „távolabbról” vizsgáltam az életemet, az adott szitut, amiben épp nyakig vagyok.

Ti hogy vagytok ezzel? Néha hajlamosak vagyunk gyűrni a „napi ipart”, hogy azt sem tudjuk, hol az eleje, meg a vége. Úgy úszunk az árral, mint világ legnagyobb versenyzői, akik, csak csücsörítve szívnak be némi levegőt.

Muszáj kicsit megállni, hátrébb lépni, hogy a dolgok minden részletét lássuk, ne csak azt, ami a mi oldalunkról látszik. Ilyenkor gyakran kapunk megerősítést a döntéseinkben egy belső hang által, vagy azt vesszük észre, hogy a bolhából elefántot csináltunk.

Augusztus 20-a kiváló nap arra, hogy az államalapítást ünnepelve lógjunk egy kicsit. Engedjünk magunknak mély levegőt venni, és képletesen fújjuk ki magunkból, amit negatívnak, rossznak érzünk. Néhány levegő vétel után biztosan megkönnyebbülünk. Akár napi rutinná is válhat.

A denevérpadot pedig edző termekben keressétek, ha szeretnétek kipróbálni. Szerintem még „nőni” is lehet vele.

Kapcsolódó cikkek