Az összefogás bennünk van

Kicsit halasztottam ennek a cikknek a megírását, mert több szempontból is érintett vagyok az ügyben. Gondolkodtam, honnan is fogjam meg a témát. Végül a büszkeség vezette a kezem, mikor e sorokat írtam.

Az ügyben, amiben megtapasztalhattuk sokan, milyen az összefogás, a párbeszéd, és odafigyelni a másikra. Megérteni, hogy mindenkinek saját igényei vannak, egyedi elképzelései, ám, ha csoportról van szó, képesek vagyunk egy mindenki számára előnyös konszenzusra jutni, és ha kell, a saját kezünkkel teszünk azért, hogy a vágyott végeredmény megszülessen.

Pályáztunk a Kapuvári Lakótelepi Óvodával karöltve azért, hogy szebbé tegyük az ovi udvarát. Nagy szükség volt már a rendezésre, a növények játékok ápolására, és bizony kijárt már a gyermekeknek néhány új játék is.

A Velux Magyarország kft Alapítványához fordultunk, és nagy örömünkre megnyertünk egy komolyabb összeget.

Magam is itt dolgozom, illetve most az egy évesemmel itthon, de, mint ahogy az elején említettem büszke vagyok arra, hogy a csapat tagja lehetek.

És büszke vagyok arra is, hogy olyan szülők közösségéhez tartozhatok, akik időt, és energiát áldozva „estek neki” az udvarnak, és az óvoda minden alkalmazottjával együtt gazoltak, festettek, fát nyestek, ültettek. A nap végén kisebb-nagyobb izomlázzal gazdagodva, ám annál elégedettebben  dőltünk hátra csodálva, hogy mennyire megszépült ez a kedves környezet.

Az olyan cégek, mint a Velux törekednek arra, hogy a vállalathoz valamelyest kötődő intézményeknek, nonprofit szervezeteknek segítsenek. Ennek a pályázati pénznek azonban volt egy fontos üzenete is, amit nem hagyhatok szó nélkül.

Az összefogás bennünk van. A késztetés, hogy valami jót, szépet alkossunk, közösséget teremtsünk, emberi kapcsolatokat ápoljunk, mind-mind igaz azokra, akik ebben csak egy kicsit is részt vettek. Senki nem a telefonjával babrált, hanem odafordulva egymáshoz, beszélgetve dolgoztunk a gyermekeinkért.

A gyermekeinkért, akiké a jövő, akik megérdemlik az odafigyelést, a támogatást, és akik ellesik majd tőlünk, hogy karöltve hova lehet eljutni, mi mindent lehet megvalósítani. Hiszem ugyanis, hogy feladatunk üzenni a ma emberének, a jövő nemzedékének. Üzenni, hogy közös a jövőnk, kifejezni azt, hogy számít a másik!

Ne felejtsük el, hogy minden cselekvésünk egyfajta kinyilatkoztatás arról, hogy milyenek vagyunk valójában. Az összefogás nagy dolgokra képes. Nekünk szülőknek, és az Kapuvári Lakótelepi óvoda gyermekeinek, nevelőinek nagy lendületet adott a Velux. A cég lefőg üzenete: Életre keltjük a fényt. Nos, itt a fény fellelhető az udvaron, a sziklakertben, a mosolyokban, anyukák, apukák, és a gyermekek szemében. A képek önmagukért beszélnek. Köszönjük a támogatást!

 

Kapcsolódó cikkek