Az Óperencián is túl

Miközben beszélgetünk, nyitva van a Facebook profilja. 4300 ismerőse van. Azt hittem káprázik a szemem!

Aztán, ahogy belegondoltam a mi kapcsolatunkba, tudtam, hogy az a néhány ezer ember Streerné Böcskei Rita életében valóban jelen van. Mi sem találkozunk gyakran, de az a néhány alkalom, mindig örömteli. Hogy miért? Mert egyszerűen feldob. A személyisége, a stílusa, az, ahogy az életet szemléli.

Életében több olyan meghatározó stresszes időszak is volt, ami tíz embernek is elég lenne feldolgozni. Rita mindegyikből képes volt felállni. Ha beszélgetsz vele, érzed, hogy őszinte, és ha azt látja, hogy te is az vagy, akkor szívesen nyílik meg. Rád bízom, hogy megkeresed-e. Nem fogsz csalódni, mint ahogy egy emberben, vagy üzletben sem, aki, vagy amely itt a TrendTérképen megjelent.

Munkái magával ragadóak, egyediek, ötletesek, messzemenőkig kreatívak. Ahogy ránézel az egyes darabokra, eszedbe jut egy kedves rokon, vagy ismerős, vagy egy olyan élethelyzet, ami mosolyt csal az arcodra.

            

Minden alkotásnak, ami kikerül a keze alól, története van. Általában izgatott megrendelők keresik meg, akik valami nagyon egyedi ajándékkal szeretnék meglepni a szeretteiket. Találsz képei közt most divatos minyon figurákat, népi motívumokat, mesehősöket, karikatúrákat.

Rita folyamatosan tanul, fejleszti magát, kutakodik. Ha kell egy rég elfeledett mesehőst kelt életre, ha muszáj finoman oktat, hogy az egyiptomi motívumoknak milyen mondanivalója van, és miért nem mindegy a bal, vagy jobb oldal.

Akkor szárnyal igazán, ha szabad kezet kap, és beleteheti önmagát is a művekbe. Szeme felcsillan, amikor a népi ornamentikákról beszél, keze óhatatlanul dolgozni kezd, ahogy beavat a technikai részletekbe.

Nincs olyan korosztály, akinek ne tudna örömet szerezni. Rita ezért csinálja. Arra a kérdésemre, hogy nehéz-e megválni a munkáitól, határozott nemmel válaszol. Alig várja, hogy lássa megrendelőinek arcát, ha elkészül valamivel. Hihetetlenül lelkes, ha valaki az ajándékozás pillanatáról küld neki egy fotót. Őszintén mondom, hogy az volt a benyomásom, hogy megköszöni a bizalmat, a kihívást, amivel szembe állítják.

                                                 

Néhány rövid történet Ritától:

Babahordozókat kezdett díszíteni, ami odáig fejlődött, hogy a hordozó gyártója felvette a palettájára az egyedi motívummal ellátott terméket, melyet Rita díszít.

Iker kisbabáknak időszakonként készít „páros” ruházatot, mert a szülőknek annyira tetszett a legelső kis body.

Egy inget szinte teljesen megfestett, mert véletlenül kifröcskölte a festéket, és a foltokat míves motívumokba rejtette.

Egyik barátja meglátta Rita blúzát, amibe „szerelmes lett”. Azonnal neki adta.

Rita Kreatív Műhelye Téged is szeretettel vár, megtalálod ezen a néven a Facebookon. Keress rá! Megéri!

           

Kapcsolódó cikkek