Az elfojtott ordítás, avagy melyik a valóban tartós elem

Akinek gyereke van, tudja, hogy makulátlan rend nincs az otthonában, maximum a látszat. A milliónyi kacat hegyekben áll még az első életévét be nem töltött gyermekeknél is, és ehhez nem kell nagy keresetűnek lenni! Akik utálnak, azoktól zenélő játékot kap a gyerek paszitába, és garantáltan olyan elemmel működik, ami pont nincs otthon, ha kifogy.- Itt teszek egy kis kitérőt, mert az ismert nevűek szerintem valóban jobbak. Tartósabbak és csak akkor fogy belőlük az energia, ha ténylegesen használjuk a kézi fúrót, kis autót, stb. Szinte minden fajtát próbáltam már, tényleg a Duracell, és az Energizer a legjobbak.

Nyilvánvaló, hogy bármelyik játéknál érdekesebb a mosószer, az edények, a szerszámok. Lehetőleg minél veszélyesebb a cucc, annál gyorsabban kell vele közlekedni, és annál fontosabb a birtoklási vágy, amit a kis poronty tanúsít. Ha kell valami, akkor valahogy lakásunk a Bermuda háromszögre hajaz, a kirakó utolsó darabja már a kibontás utáni pillanatban örökre eltűnik.

Az esti pakolás után élvezzük, hogy szabadon közlekedünk otthonunkban. Gyerek alszik, mezítláb, fürdés után, nyár van, lazák vagyunk, már csak papás-mamásat akarunk játszani, ha az égitestek állása éppen klappol.

És akkor belelépsz, mert az általad választott szőnyeg tetszetős, geometrikus mintájában soha az életben nem látod meg a kockát. Felsóhajtasz, a levegő sosem jön ki. Kussolsz vörösödsz. Az Oscar díjas filmekben sem látott szuper lassítottan hadonászol és reméled, hogy az egyensúlyodat visszanyered, mert az üveg asztalt arany áron vetted (akkor még nem volt gyereked).

Minden oké…, megnyugodsz…, izmaid kissé elernyednek…, nyelved kitölti a szájüreget, ahogy Remenyikné tanárnő mondta mindig tesi végén a meditálás közben. Leülsz a kanapéra, és az egyetlen el nem rakott vonatot arrébb teszed. Mivel frankó elem van benne, eljátssza a szokásos indulót. Nem, most sem ordítasz…….. 

Kapcsolódó cikkek