Amit az anyóstól tanultam

Mi jutott eszetekbe? El sem olvassátok? De légyszi-légyszi!  Igaz, ami igaz a rendőr, a szőke nős, és az anyós viccek nem véletlen születnek, de életünk párját csomagban kapjuk. Jár mellé egy család is. Tepersz ezerrel, hogy megkedveljenek, tepersz ezerrel, hogy befogadjanak, aztán életed végéig dolgozol az áhított egyensúlyon.

Volt időm ezen gondolkodni, amikor lágy esésű loknikat akartam valami alkalomra, és be kellett ülni a búra alá. Ja! Anyósom fodrász. Vészesen keresgéltem a szürkeállományom porosabb zugaiban a fizikai tanulmányaim között. Arra szerettem volna emlékezni, hogy érintettük-e valaha az öngyulladás fogalmát és vajon az bekövetkezhet-e emberen, illetve, hogy a fémcsavaró mintája miként fog mutatni a tar-kopaszra leégett hajam helyén. Nem történ ilyen szerencsére, de soha többé nem ülök búra alá az fix.

Nem ugyanúgy gondolkodunk a „szépségért szenvedni kell” témakörben, és nem mindig azonos a véleményünk, de ez (már) nem zavar minket. Az egyik szülinapjára, ami a 18-dik után volt laptopot kért. Oké legalább nem kell kitalálni, mi legyen, ha meg csak porosodik, akkor családon belül találunk új gazdát neki.

Szerintem soha nem volt poros……..

Terike néni régi motoros a pályán, ha lehet ezt így mondani. A bubi frizura óta kábé. De ő nem rekedt meg azon a szinten. Lépést tart a korral. Annyi féle frizkót ajánlott nekem, hogy kapkodtam a fejem. A katalógusok aktuális trendnek megfelelően, adott szezon divatját tükrözték. Ma a neten keres, tanul, és tájékozódik. Néha megkérdezi, mi az a link, vagy múltkor elhozta hozzánk a gépét, hogy néhány fotót cseréljünk, mert elfelejtette, hogy át is lehet küldeni. Hozzáteszem, hogy olyan meggyőző volt, hogy csatlakoztattuk a mi hálózatunkra.

Mit akarok kihámozni az egészből? Mit is tanultam? Hát azt, hogy van olyan üzlet, ahol a retró után is van élet. Van az a szolgáltatás, ami képes a megújulásra, van az a mozgatórugó –jelen esetben Terike néni- aki a vállán viszi az üzletet.  Folyamatosan képzi magát, vizsgáztat, tanít.

És, ami még nagyon fontos! A hókockát is megsüti, ha megkérem rá.

Kapcsolódó cikkek