Aki a virágot szereti…

Alig vártam a tavaszt, gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Az íráson kívül a kertészkedés az, ami kikapcsol, amit imádok csinálni, ami csak fizikailag fáraszt, akkor is jól esően.

Ma csodás napsütés volt, és piacnap. Felpakoltam a kisebbik porontyomat, és mondtam neki, hogy most Barbihoz megyünk. - Tudod kicsim, ő az, akitől anya már évek óta veszi a virágokat az ablakba. Majd idén te is meglátod, hogy milyen szépek, a tesó már segíteni is tud ültetni.

A kedvencem a petúnia. Kicsit nehezebben tűri a tűző napot, mint a muskátli, mégsem vagyok képes lecserélni. Nem érem be kevesebbel, mint ötven tő, így időben szólok, hogy egyeztessük a szállítást, átvételt.

Valahogy olyan, mintha a házat ünneplő ruhába öltöztetném tavasszal, hogy aztán minél pompázatosabban mutasson, mikor hazatérünk az otthonunkba, és mosolygós, dús szirmú virágok kísérjék látogatóink lépteit. Amikor lemosom a virágládákat, eltüntetem a tél maradék illatát is, és amikor megöntözöm a már elültetett palántákat, meghívom a Napot az otthonunkba, és kérem, hogy gondoskodjon a szépségeimről.

A virágok csalogatják a méhecskéket, rovarokat, azok pedig az énekes madarakat. Életre kel a kert, a terasz, az udvar. Imádom tavasszal nézni a kerteket. Tetszik a modern, letisztult stílus, és gyönyörködtet az idős nénik „hányaveti” kis kertje is.

Beszerzésemet Remete Barbarával bonyolítom. Őt minden csütörtökön megtaláljátok a kapuvári piacon, de szívesen felveszi a kapcsolatot más elérhetőségeken is. Tel: 30/308-9579 e-mail: remete.barbara@gmail.com

Néhány képet találtam tavalyról, ám a kezdő kép a pixabay-ról van. Az ugyanis a kedvenc színem. Idén visszatérek rá.

Kapcsolódó cikkek