A távirányító, mint státuszszimbólum

Kérlek, mondjátok el lányos anyucik nekem, hogy a csajoknál is így van-e. Az a helyzet ugyanis, hogy második babócám is elkezdett heves érdeklődést mutatni a színes gombos, „nem szabad” kategóriás tárgy után.

Rájöttem, hogy ez egy megmagyarázhatatlan, vonzó dolog, amit a családom férfi tagjai mindenképp birtokolni szeretnének. Akkor is, ha nem akarnak a műsoron változtatni, és akkor is, ha a kívülálló számára-ez én vagyok, céltalanul nyomkodják.

Írom ezt a „szösszenetet” úgy, hogy nemigen jut idő tévézésre, egy 3 éves, és egy közel 7 hónapos mellett… Persze ez nem olyan rossz dolog…

No mindegy! A távirányító igenis mágikus vonzerővel bír, „az nyer”, aki megszerzi…

Pár évvel ezelőtt bepróbálkoztunk, és szereztünk egy működésképtelen vackot. Kérem szépen a pár hónapos gyerek pontosan tudta, hogy értéktelen tárgyat próbáltunk elég rossz marketinggel „megvetetni” vele. Naná, hogy nem kellett, naná, hogy a másik izgalmasabb volt.

Ezt a fejlődési szakaszt éljük mostanában újra. Továbbiakban kis fantáziával színezve…

Szóval a távirányító érdekes, meg kell szerezni. Ha ez megvan, mindenképp nyálazzuk be, lehetőleg úgy, hogy a belsejéből is szivárogjon. Az sem baj, ha a számozás lekopik, plusz pont, ha eltűntetünk egy szürke gombot, lehetőleg azt, amit a leggyakrabban használunk. Találjuk meg azt az egyet a 35 közül, mellyel hangot kell adni az aktuális reklámra, és tartsuk lenyomva, míg egy felnőtt hirtelen meg nem jelenik.

Szedjük le a kis védőt, mely a távirányítókon valamiért nem gyerek biztos miniatűr csavarral van rögzítve, és nyálazzuk össze az elemeket. Pár perc elteltével ezeket távolítsuk el. A bent maradó piciny rugókat piszkáljuk ki.

Ha ily módon tönkretettük, dugjuk el a kanapé alá, de a legjobb, ha a kanapé ülőfelülete, és háttámlája közé szorítjuk be.

Mindezeket úgy hajtsuk végre, hogy a szülő jelenlétében is teljes legyen a siker, és azt gondolja, hogy egy filmszerű játékban átugrott 156 db képkockát.

Küldetés teljesítve, mi a következő kihívás? Pohár az asztal szélén, takarító eszközök, edények…….?

(szerző: Miklós Tímea, fotó pixabay)

Kapcsolódó cikkek